اگر در حال اجرای بازیهای سنگین بر روی لپ تاپ لنوو هستید یا اینکه در حال ویرایش عکس و ویدئو با این دستگاه هستید، داغ کردن آن مسئله طبیعی است و نگرانکننده نیست. چراکه بار پردازشی CPU افزایش پیدا کرده است و گرمای بیشتری نسبت به حالت عادی از آن خارج میشود. اما اگر هیچ یک از این کارها را با لپ تاپ خود انجام نمیدهید و شاهد داغ کردن آن هستید باید کمی نگران باشید. ادامه این مطلب از گارانتی سدرا را از دست ندهید تا شما را با دلایل داغ کردن لپ تاپ و همچنین راهکارهایی برای رفع این مشکل آشنا کنیم.
اصلی ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ چیست؟
- گرفتگی مجرای هوای لپ تاپ
- آپدیت نبودن درایورهای لپ تاپ
- ویروسی شدن لپ تاپ
- خراب شدن فن لپ تاپ
چطور بفهمیم دمای لپ تاپ غیرعادی است؟
قبل از اینکه شما را با دلایل داغ کردن لپ تاپ لنوو و همچنین راهکارهایی جهت رفع این مشکل آشنا کنیم، لازم است راهی را به شما آموزش دهیم که قبل از انجام هر کاری از اینکه دمای لپ تاپ به صورت غیرعادی افزایش پیدا کرده است، مطمئن شوید. چراکه ممکن است بیش از اندازه به این مسئله حساسیت پیدا کرده باشید و درحالیکه لپ تاپ دمای عادی خود را دارد و به صورت طبیعی کمی داغ است، فکر کنید که بیش از اندازه داغ است و بلایی بر سر آن آمده است. برای اینکه از این مسئله مطمئن شوید که دمای لپ تاپ شما غیرعادی است یا خیر؟ باید یکی از نرمافزارهای HWiNFO، Core Temp و HWMONITOR را بر روی لپ تاپ خود نصب و سپس اجرا کنید. هر یک از ایننرمافزارها دمای تک تک اجزاء داخلی لپ تاپ را به شما نشان میدهند.
اگر دمای CPU لپ تاپ شما به 80 درجه سانتیگراد رسیده باشد یعنی اینکه حس شما اشتباه نبوده است و واقعاً لپ تاپ شما بیش از اندازه داغ کرده و در خطر است. البته اکثر لپ تاپها با رسیدن دمای CPU به بازه 80 تا 100 درجه سانتیگراد برای اینکه آسیبی به پردازنده یا سایر قطعات این دستگاه وارد نشود، به طور خودکار خاموش میشوند.
دلایل داغ کردن لپ تاپ لنوو + راهکارهای رفع مشکل داغ کردن لپ تاپ
اگر با روشی که به شما آموزش دادیم، مطمئن شدید که لپ تاپ شما بیش از اندازه داغ کرده است و در خطر میباشد، بهتر است ادامه این مطلب را دنبال کنید تا هم با دلایل داغ کردن لپ تاپ خود آشنا شوید و هم اینکه راهکارهای رفع این مشکل را بر روی لپ تاپ خود اعمال کنید.
تهویه ضعیف؛ لپ تاپ خود را بر روی سطحی صاف مانند میز قرار دهید
اولین مسئلهای که باید درخصوص بروز مشکل داغ کردن لپ تاپ لنوو درنظر بگیرید این است که آیا تهویه آن ضعیف است یا خیر؟ اما چگونه باید این مسئله را فهمید؟ خیلی ساده. زمانی که شما لپ تاپ را روی پاهایتان یا پتو و بالش میگذارید، منافذ ورود و خروج هوای آن بسته شده و تهویه این دستگاه ضعیف میشود. اینگونه راهی برای خارج شدن هوای گرم ناشی از فعالیت قطعات و اجزاء لپ تاپ از این دستگاه وجود ندارد. به همین علت لپ تاپ داغ میکند. پس بهتر است به جای قرار دادن لپ تاپ روی پاهایتان یا روی بالش و پتو آن را روی سطح صافی مانند میز قرار دهید.
گرفتگی مجرای هوا لپ تاپ؛ از شر گرد و خاک جمع شده در لپ تاپ خود خلاص شوید
گاهیاوقات داغ کردن لپ تاپ تقصیر شما نیست و عواملی مانند گرد و خاک موجب بروز چنین مشکلی در لپ تاپ میشوند اما چگونه؟ طی استفاده طولانیمدت از لپ تاپ گرد و خاک وارد این دستگاه شده و مجرای هوا را برای ورود و خروج هوا به این دستگاه میبندد. همین مسئله نیز موجب میشود که هوای داغ داخل لپ تاپ نتواند به خوبی از این دستگاه خارج شود و درنتیجه لپ تاپ داغ کند. دقیقاً اینجاست که مسئله سرویس کردن لپ تاپ اهمیت پیدا میکند. سرویس کردن لپ تاپ طی بازههای زمانی مشخص از تجمع گرد و خاک در مجرای هوا لپ تاپ و بروز چنین مشکلی در این دستگاه جلوگیری میکند.
عدم بروزرسانی درایورهای لپ تاپ؛ درایورهای لپ تاپ را مرتب بروزرسانی کنید
چرا درایورها و نرمافزارها مرتب بروزرسانی میشوند؟ درواقع درایورها یا نرمافزارها با هدف رفع ایراداتی که داشتهاند و همچنین افزودن ویژگیها و قابلیتهای جدید به آنها بروزرسانی میشوند. امکان دارد درایورهای لپ تاپ شما قدیمی باشند و با عدم بروزرسانی آنها، مانع از نصب درایورهای جدید و بدون مشکل بر روی سیستم خود شویید که همین مسئله ارتباط مستقیمی با داغ شدن لپ تاپ شما دارد. با این وجود بهتر است درایورهای لپ تاپ خود را بهروز نگه دارید.
دلیل چشمک زدن چراغ پاور لپ تاپ چیست؟
*ویروسی شدن لپ تاپ*
احتمال دارد ویروسی بودن لپ تاپ شما دلیل اصلی داغ کردن آن باشد. چراکه ویروسها موجب افزایش بار پردازشی CPU و درنتیجه گرمای بیش از حد لپ تاپ میشوند. در این حالت تنها راه شما برای خلاص شدن از داغ کردن لپ تاپ، ویروسکشی کردن لپ تاپ است. البته به شما پیشنهاد میکنیم که حتماً از یک آنتیویروس اورجینال برای ویروسکشی لپ تاپ خود استفاده کنید.
و اما آخرین دلیل داغ کردن لپ تاپ لنوو که نباید نسبت به آن بیتوجه باشید چراکه ممکن است به قطعات لپ تاپ شما به ویژه CPU آن آسیب وارد شود، خراب شدن فن لپ تاپ است. همانطور که میدانید فن لپ تاپ وظیفه دارد گرمای ناشی از فعالیت قطعات لپ تاپ را از این دستگاه خارج کند تا به قطعات آن آسیب وارد نشود. درصورتی که فن لپ تاپ خراب شود یا از کار بیافتد گرمای ناشی از فعالیت قطعات این دستگاه مهار نمیشود. از اینرو به CPU و حتی سایر اجزاء لپ تاپ آسیب وارد میشود. زمانی که فن لپ تاپ خراب میشود، صداهای غیرعادی از این دستگاه شنیده میشود. اگر شما هم با چنین مشکلی در لپ تاپ خود مواجه شدهاید، بهتر است عیبیابی و تعمیر لپ تاپ خود را به نمایندگی مرکزی گارانتی دیباکام پردازش سدرا بسپارید.
دیدگاه خود را بنویسید